CYKELTUR I KØBENHAVN
København er verdenskendt for sin cykelkultur. Over halvdelen af Københavns indbyggere bruger cyklen hver dag på vej til arbejde, skole, institution eller på indkøb. På verdensplan taler man om at ”copenhagenize” sin by, som for eksempel New York, som har ladet sig voldsomt inspirere af København i forsøget på at få flere til at cykle.
Men har det altid været sådan? Nej, København var i 60’erne og 70’erne en bilby og cyklisterne, der havde været dominerede i 1940’erne og 50’erne var ved at blive fortrængt. Hvad var det så der skete, der skabte den cykelby, vi kender i dag? Og hvad er det egentlig, København gør rigtigt?
På denne rundvisning kommer vi rundt i København på cykel og oplever de mange forskellige cykelløsninger, byen byder på. Her er det både muligt at opleve cyklismen på de små gade i den gamle middelalderby, de enorme og stærkt trafikkerede cykelstier på Nørrebrogade – verdens travleste cykelsti – og også de knapt så heldige løsninger, der findes i byen. For ja, København er ikke perfekt, men har masser af gode eksempler på det udviklingsarbejde, kommunens medarbejdere har lavet og de fejl, der er begået i tidens løb. Til gengæld er der også nogle helt fantastiske løsninger, ikke mindst den verdensberømte Cykelslange, der løste et klassisk cykelproblem – manglende sammenhæng mellem 2 cykelstier.
Turen dækker blandt andet Cykelslangen, Nørrebrogade, Latinerkvarteret, Nørrebroparken, Den grønne sti, Gl. Kongevej, Åbuen og længden kan tilpasses til behov.
Turen er velegnet til at bruge til at vise udenlandske besøgende københavnsk cykelkultur, og turen kan målrettes udenlandske og danske fagpersoner, der ønsker at høre mere om de politiske beslutningsprocesser og faglige overvejelser, der ligger bag Københavns cykelstrategi.
.